header_asennus.jpeg

"Kärsivällisyyttä ja neuvottelutaitoa"

Yhteisiä projekteja on ollut lähes sata vuosien mittaan

Suunnittelijana ja rakennusvalvojana kiinnitän huomion laadun lisäksi kokonaisuuteen sekä vaikeiden tilanteiden ratkaisemiseen urakoitsijoiden kanssa. Etenkin peruskorjauskohteissa punnitaan kuka on todellinen ammattilainen. Jo lähtötilanteessa täytyy ymmärtää, että ongelmia voi tulla vastaan. Kaikilla työmailla tulee myös yllätyksiä. Asiat on aina ratkaistu rakentavasti keskustelemalla. Levin Sähkön Erkki on rauhallinen ongelmanratkaisija ja pärjää kaikenlaisten ihmisten kanssa.

 

Sähkösuunnittelua tai -urakointia tarvitsevalle paikallisuus on se juttu. Se vaikuttaa suunnittelusta urakointiin ja aina jälkihuoltoon. Esimerkiksi loma-asuntojen rakennuttajille ja remontoijille paikallisten käyttäminen on ideaalikuvio. Valitettavasti etelän suunnittelijoilla on usein sellainen ongelma, etteivät he välttämättä osaa mitoittaa sähkötöissä lämpötiloja kohdilleen. Eri leveyspiirillä suunnitellussa mökissä voi tulla kylmä, kun suunnittelijalla ei ole riittävää kokemusta Lapin olosuhteista. Entäpä tilanne, kun lämmöt menevät poikki? Jos odotetaan Rovaniemeltä tai kauempaa korjaajaa, niin kyllä siellä kylmä tulee odotellessa.

 

Paikallisuus on etu

Työmaatkin etenevät paremmin, kun kyse ei ole komennusmiehistä ja kauempaa johdetusta työstä. Se kun on perinteinen tapa, että komennusmiehet tekevät pitkiä päiviä ja neljän päivän työviikkoa. Joskus osa urakoitsijoista on paikallisia ja osa komennusmiehiä. Tämä johtaa siihen, että perjantaisin ei ole yhden sortin urakoitsijaa paikalla. Ei se ainakaan paranna työmaan etenemistä. Kyllä paikallisuus on sähkötöissäkin iso etu jo Levin Sähkön varastomyymälän vuoksi. Sieltä löytyy tuotteita saunan kiukaasta pistorasiaan. On tärkeää, että paikkakunnalla on sähköasennusliike tavaramyynnin kera.

 

Urakoitsijan ammattitaito ja yhteistyökyky punnitaan, kun eteen tulee hankala työmaa. Siksi kaikki alalla kauan olleet ovat oppineet arvostamaan ongelmanratkaisukykyä, kärsivällisyyttä ja neuvottelutaitoa.

 

Takaisin referenssit-sivulle

 

Eero Kleemola
Rakennuttajakonsultti
KITTILÄ

 

Aloitin Kittilässä aikanaan työmaamestarina ja sittemmin kouluttauduin insinööriksi. Vuodesta 1995 lähtien olen pyörittänyt yritystäni rakennussuunnittelua ja -valvontaa tehden. Kohteita olen suunnittelut Kilpisjärvelle asti. Sanotaan, että Leviltä Suomi poikki ja siitä ylöspäin.